Østerrikske musikere

Østerrike har fostret mange kjente musikere og komponister. De mest kjente er kanskje Mozart, Strauss, Schubert og Mahler. Alle disse komponistene skrev betydelige verker innen klassisk musikk, og regnes fortsatt blant verdens store komponister.

Men selvsagt finnes det også mange nyere komponister og musikere i Østerrike. Landet har et rikt kulturliv, der både klassisk og moderne musikk blomstrer. Wolfgang Ambros er en singer/songwriter og rockemusiker. Han regnes som en av de viktigste samtidsmusikerne i landet, og grunnla sjangeren Austropop. Han synger på wienerdialekt, og har vært aktiv i svært mange år.

Udo Jürgens er en annen artist som har holdt på lenge. Hans karriere strekker seg over mer enn 50 år, og han er fortsatt populær og godt kjent. Han slo gjennom som artist i en komponistkonkurranse i 1950, da han bare var 16 år gammel. Han deltok i Eurovision Song Contest flere ganger, og vant konkurransen i 1966, med sangen Merci Chérie.

Thomas Ludescher er en musiker, dirigent og musikkpedagog som blant annet vant den internasjonale dirigentkonkurransen Prix Credit Suisse i 2005. Gerhard Loeffler er en østerriksk gitarist som spiller lieder og kammermusikk.

Andre kjente samtidsmusikere i Østerrike er DJ Ötzi, den eksperimentelle musikeren Christian Fennesz, og nå avdøde Falco, som hadde stor suksess både i Østerrike og internasjonalt på 1980-tallet. Landets nye internasjonale stjerne er Conchita Wurst, som vant Eurosong i 2014.